APK James Autoservice Van Batum

APK 

De jaarlijks verplichte Algemene Periodieke Keuring 

 

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Autoservice Van Batum is een RDW-erkend keuringsstation en heeft de bevoegdheid om uw auto te keuren. Uiteraard zullen wij uw auto nakijken en eventuele bijkomende kosten om uw auto APK-waardig te maken met u overleggen, voordat wij tot reparatie overgaan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u waar u aan toe bent. 

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer uw auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

De kosten van een keuring

Er is geen algemene prijs die geldt bij een APK. Soms wordt een keuring apart uitgevoerd, maar het komt ook heel vaak voor dat deze samenvalt met een onderhoudsbeurt. Het combineren van de APK en de onderhoudsbeurt is in meerdere opzichten een slimme keuze. De totale kosten vallen namelijk lager uit en daarbij bespaart u ook nog eens tijd omdat u maar één keer naar de garage hoeft.

Is uw auto ook aan een keuring toe voor de APK? En wilt u dat wij deze keuring voor uw auto uitvoeren? Neem dan contact met ons op of plan direct online een werkplaatsafspraak in.